50 bini aşkın Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde bulunan devlet hastanesinde ortopedi ve göz hastalıkları bölümlerin olmaması vatandaşları mağdur ediyor.

Vatandaşlar, tedavi için yaklaşık 53 kilometre uzaklıkta bulunan Şanlıurfa kent merkezindeki devlet hastanelerine gidiyor.

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Hilvanlı vatandaşların mağduriyetlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirdi.

Şenyaşar, ayrıca Hilvan Devlet Hastanesi’nde bulunan dahiliye, kadın doğum ve çocuk sağlığı bölümlerinin de yeterli kapasitede hizmet veremediğini belirtti.

Milletvekili Ferit Şenyaşar, soru önergesinde şu ifadeleri kullandı;

  1. Hilvan Devlet Hastanesi’ne ortopedi ve göz hastalıkları branşlarında uzman hekim olamamasının gerekçesi nedir?
  2. Söz konusu bölümlere uzman hekim atanması planlanmakta mıdır? 
  3. Bu branşların eksikliği nedeniyle hastaların çevre ilçelere gitmek zorunda kalmaları konusunda Bakanlığınız bir değerlendirme yapmış mıdır? 
  4. Dahiliye, kadın doğum ve çocuk bölümlerindeki mevcut kapasite ve kadro yetersizliği hakkında Bakanlığınıza ulaşan herhangi bir rapor veya şikayet bulunmakta mıdır?
  5. Hilvan’daki sağlık altyapısının güçlendirilmesine yönelik kısa ve orta vadede herhangi bir plan veya yatırım programı var mıdır?

Dem Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Vatandaşların Mağduriyetlerini Tbmm’de Gündeme Getirdi. (2)

Muhabir: Ahmet Durmuş