Yangın, akşam saatlerinde Eyyübiye ilçesine bağlı Batıkent Mahallesi'nde bulunan Evren Sanayi Sitesi 1. Cadde 9. Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yedek parça ve araç malzemelerinin bulunduğu bir iş yerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İş yerinden yükselen dumanları fark eden çevredeki esnaf ve vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İçerisinde çok sayıda yanıcı malzemenin bulunduğu iş yerindeki yangın kısa sürede büyüyerek çevreyi tehdit etmeye başladı.

YANGIN YAN DÜKKANA DA SIÇRADI

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler, bitişikte bulunan başka bir iş yerine sıçradı. Sanayi sitesinde yaşanan yangın nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, bölgedeki vatandaşlar ve esnaflar da büyük endişe yaşadı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ile polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik tedbiri alırken, itfaiye personeli yangının daha fazla iş yerine sıçramaması için yoğun çaba harcadı.

ONLARCA PERSONEL SEFERBER OLDU

Yangına müdahale için bölgeye sevk edilen ekipler, uzun süren çalışmalar sonucunda alevleri kontrol altına aldı. Onlarca personelin katıldığı söndürme çalışmaları sırasında iş yerlerinde zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu öğrenildi.

Ekiplerin koordineli çalışması sayesinde yangın çevredeki diğer iş yerlerine ulaşmadan durduruldu. Kontrol altına alınan yangının ardından bölgede soğutma çalışmaları gerçekleştirildi.

Evren Sanayinde Yangın-1

ÇIKAN YANGINDA CAN KAYBI YAŞANMADI

Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, iki iş yerinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Alevlerin etkisiyle iş yerlerinde bulunan çok sayıda yedek parça ve araç malzemesi kullanılamaz hale geldi.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için itfaiye ve polis ekipleri tarafından inceleme başlatıldı. Olay yerinde yapılan ilk değerlendirmelerin ardından yangının kesin çıkış sebebinin yapılacak teknik incelemeler sonucunda belli olacağı bildirildi.

Eyyübiye İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis ekiplerin, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Muhabir: İbrahim Çakmak