Şanlıurfa’da etkili olması beklenen kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, meteorolojik veriler doğrultusunda alınan kararın öğrencilerin ve vatandaşların güvenliği amacıyla uygulandığı bildirildi.
Meteorolojik Veriler Yeniden Değerlendirildi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yarın erken saatlerden itibaren il genelinde kar yağışı, don ve buzlanma riskinin artmasının beklendiğini belirterek, özellikle ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara dikkat çekti. Yapılan değerlendirmeler sonucunda önleyici tedbirlerin hayata geçirildiği ifade edildi.
Birecik ve Halfeti Hariç Eğitime Ara
Vali Hasan Şıldak’ın açıklamasına göre; Birecik ve Halfeti ilçeleri dışında kalan tüm ilçelerde, resmi ve özel olmak üzere bütün eğitim kurumlarında 29 Aralık Pazartesi günü eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
Kamu Personeline İdari İzin
Açıklamada ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli personel, kronik rahatsızlığı bulunan çalışanlar ile hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı duyuruldu.
Vali Şıldak’tan Kamuoyuna Duyuru
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, alınan kararların vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaya yönelik olduğunu vurgulayarak, gelişmelerin yakından takip edildiğini belirtti.
— Hasan ŞILDAK (@hasansildak) December 28, 2025





