Olay, Akçakale ilçesinde bulunan sınır kapısı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre kar maskeli Z.K., A.A. ve M.Ç. isimli üç şüpheli, plakası öğrenilemeyen bir kamyonetle göçmen kaçakçılığı girişiminde bulundu. Durumu fark eden Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, aracı durdurmak istedi. Ancak şüpheliler, yapılan ihtara uymayarak Şanlıurfa-Akçakale karayolunda kaçmaya başladı.
TERS ŞERİDE GİRİP KAÇTILAR, KAZA YAPTILAR
Kaçış sırasında trafik güvenliğini tehlikeye atan şüpheliler, ters şeride girerek ilerlemeye devam etti. Bir süre sonra sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kamyonet, yol kenarında bulunan Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait tahliye kanalındaki beton yapıya çarparak durabildi.
TARLADA KAÇMAYA ÇALIŞTILAR
Kaza sonrası araçtan inen şüpheliler, olay yerinden kaçarak tarlaya yöneldi. Jandarma ekipleri de araçlarından inerek şahısları yaya olarak takip etti. Kısa süreli kovalamacanın ardından ekipler, havaya uyarı ateşi açarak şüphelileri durdurdu.
GÖZALTINA ALINIP ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Yakalanan Z.K., A.A. ve M.Ç., ilk olarak sağlık kontrolü için Akçakale Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ardından ifadeleri alınmak üzere jandarma karakoluna sevk edilen şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarıldı.
TUTUKLANDILAR, AĞIR PARA CEZASI KESİLDİ
Mahkemeye sevk edilen üç şüpheli, göçmen kaçakçılığı suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan jandarmanın “dur” ihtarına uymayarak kaçan kamyonet sürücüsüne 650 bin lira idari para cezası uygulandığı öğrenildi.
MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRÜYOR
Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, bölgede göçmen kaçakçılığına karşı denetimlerini aralıksız sürdürdüğü ve bu tür suçlara kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceği bildirildi.





