Jandarma Genel Komutanlığı kaza istatistiklerini paylaştı. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin sorumluluk bölgesinde Ekim ayında 57’si ölümlü-yaralamalı, 12’si maddi hasarlı olmak üzere toplam 69 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 124 kişi yaralandı.

Yılın İlk 10 Ayında 614 Kaza Meydana Geldi

Jandarma Genel Komutanlığı’nın yılın ilk 10 aylık bilançosuna göre, Şanlıurfa’da 424’ü ölümlü-yaralamalı, 190’ı maddi hasarlı olmak üzere toplam 614 trafik kazası kaydedildi. Kazalarda 12 kişi yaşamını yitirirken, 964 kişi de yaralandı.

Jandarma’dan Sürücülere Önemli Uyarı

Yetkililer, trafik kazalarının önlenmesi için sürücülere hız limitlerine uymaları, emniyet kemeri takmaları ve direksiyon başında cep telefonu kullanmamaları uyarısında bulundu. Trafik güvenliği farkındalığını artırmak amacıyla bilgilendirme ve denetim çalışmalarının yıl boyunca devam ettiği bildirildi.

Jandarma ekipleri, kazaların önüne geçmek için sürücülerden trafik kurallarına azami dikkat göstermelerini istedi. Özellikle kırsal alanlarda ve gece saatlerinde daha dikkatli olunması gerektiği belirtti.

Muhabir: İbrahim Çakmak