Çalışma ve Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Engelsiz İŞKUR Platformu ve Engelli İstihdamı Reform Paketi Tanıtım Toplantısında 1 milyon 320 bin kişilik istihdam hedefini açıkladı.

Bakan Vedat Işıkhan, kamu sektöründe engelli istihdamı ve kota fazlası çalışan engellilerle birlikte yasal yükümlülüğün yüzde yüz 34 'üne, özel sektörde ise yüzde 103 'üne ulaştıklarını söyledi.

Şanlıurfalıara Müjde

 Ankara’da gerçekleşen toplantıda Bakan Işıkhan, 2025 yılı için belirlediği hedefler arasında bu yıl 500 bin kadın,  500 bin genç, 45 bin engelli birey ve 275 bin yükseköğretim mezunu vatandaşların istihdama kazandıracaklarını ifade etti.

Ayrıca 155 bin iş yeriyle iş birliği içerisinde olmayı 2,25 milyon kişiye bireysel danışmanlık sunmayı, 620 bin işyeri ziyareti gerçekleştirmeyi ve 55 bin kişiye iş kulübü desteği vermeyi planladıklarını vurguladı.

Engelsiz İşkur Platformu Ve Engelli İstihdamı Reform Paketi Tanıtım Toplantısı

Çalışma ve Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ayrıca toplantıda kadınlara, gençlere, engelli bireylere ve yükseköğretim mezunlarına sağlayacakları destek ile sürdürülebilir bir sistemin hayata geçireceklerini de ifade etti.

Çalışma Ve Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Engelsiz İşkur Platformu

Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı