Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, IPARD III Programı 10’uncu başvuru çağrısı kapsamında kentte 4 yeni projenin daha destek kapsamına alındığını duyurdu. Vali Şıldak, yatırımların Şanlıurfa’nın tarım, gıda sanayisi ve kırsal kalkınmasına katkı sağlayacağını belirtti.
Açıklanan verilere göre desteklenecek 4 projenin toplam yatırım tutarı 170,3 milyon TL olurken yatırımcılara sağlanacak toplam hibe desteği ise 85,4 milyon TL olarak belirlendi.

TARIM VE GIDA SEKTÖRÜNE YENİ YATIRIMLAR GELİYOR
IPARD III Programı kapsamında destek almaya hak kazanan projelerin Şanlıurfa’nın tarım ve gıda sanayisinin gelişimine katkı sağlaması amaçlanıyor.
İSTİHDAMA VE KIRSAL KALKINMAYA KATKI SAĞLAYACAK
Şanlıurfa’da tarım alanlarına yönelik gerçekleşen bu tür yatırımların kırsal bölgelerde yeni fırsatlar oluşturması hedefleniyor. Projelerin tamamlanmasıyla birlikte üretim kapasitesinin artması istihdam olanaklarının genişlemesi ve yerel ekonomiye önemli katkılar sunacak.

VALİ ŞILDAK’TAN YATIRIMCILARA TEBRİK MESAJI
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, destek almaya hak kazanan projelerin kent için hayırlı olmasını dileyerek yatırımcıları tebrik etti.
Vali Şıldak, tarım ve kırsal kalkınmaya yönelik yatırımların Şanlıurfa’nın ekonomik gücünü artıracağını belirterek bölgedeki yatırım çalışmalarının önemine değindi.
IPARD III Programı kapsamında desteklenen yeni projelerle birlikte Şanlıurfa’da tarım, gıda sanayi ve kırsal kalkınma alanlarında yeni bir yatırım sürecinin başlaması bekleniyor.






