AK Parti Bozova Belediyesi Meclis Grubu, Bozova Belediye Başkan Yardımcısı, Meclis Başkan Vekili ve belediyenin eş başkan olarak nitelendirdiği İsmail Yıldız’ın görevden el çektirildiği iddialarıyla ilgili belediye meclisine soru önergesi sundu.

AK Parti Bozova Belediyesi Meclis Üyesi Ali Ekinci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, verdikleri önergenin DEM Parti grubunun oylarıyla reddedildiğini belirterek, kamuoyunun merak ettiği soruların yanıtsız bırakıldığını ifade etti.

Bozova Meclis Toplantısı

“ÖNERGEMİZ DEM GRUBUNUN OYLARIYLA REDDEDİLDİ”

Ali Ekinci açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

“Bozova Belediyesi’nin görevlerle donattığı eş başkan, belediye başkan yardımcısı ve meclis başkan vekili İsmail Yıldız belediyeden el çektirilmiştir. Biz de Bozova kamuoyunun neden el çektirildiğini öğrenmesi için AK Parti grubu olarak bugün meclise soru önergesi verdik. Ne yazık ki önergemiz DEM grubunun oylarıyla reddedildi. Sadece gerekçe olarak ‘genel merkezimizin takdiri’ denilerek konu geçiştirildi.”

Bozova Meclis

AK PARTİ’NİN YÖNELTTİĞİ SORULAR

AK Parti Meclis Grubu tarafından Bozova Belediye Meclis Başkanlığı’na sunulan önergede şu sorulara yer verildi:

İsmail Yıldız hangi gerekçelerle görevinden el çektirildi?

Görevden el çektirilme hangi hukuki gerekçeye dayandırıldı?

Eğer ortada yanlış bir iş veya işlem varsa savcılığa suç duyurusunda bulunuldu mu?

Belediye yönetimi savcılığa suç duyurusunda bulunacak mı?

Görevden el çektirilme kararının dayandığı hukuki kriterler nelerdir?

Açıklamada adı geçen Diyarbakır bölge sorumluları kimlerden oluşmaktadır ve belediye üzerinde nasıl bir yetkiye sahiptir?

ismail yıldız

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Ali Ekinci, AK Parti grubu olarak sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, önergenin araştırma ve inceleme komisyonunda değerlendirilmesini, tarafların dinlenmesini ve belediye meclisinin kamuoyuna daha ayrıntılı bilgi vermesini talep ettiklerini ifade etti.

Öte yandan, Bozova Belediyesi veya DEM Parti cephesinden söz konusu iddialar ve soru önergesiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Muhabir: Musa Orak