Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde düzenlenen Genç Nida, Genç Sada ve Genç Bilaller yarışmaları yüzlerce öğrencinin katılımıyla tamamlandı.

İlçede düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve ezan okuma kategorilerinde öğrenciler yeteneklerini sergiledi. Yarışma sonrasında dereceye giren isimler ilçe genelinde büyük takdir topladı.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmalar sonunda, jüri üyelerinin değerlendirmeleriyle birincileri, ikincileri ve üçüncülerini açıkladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yarışmada kazanan öğrencileri ve onlara rehberlik eden öğretmenleri tebrik etti.

Şanlıurfa'da Genç Sesler Yarıştı Kazanan İsimler Belli Oldu

GENÇ NİDA VE GENÇ SADA KATEGORİSİNDE DERECEYE GİRENLER

Viranşehir’de düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma becerilerinin sergilendiği Genç Nida kategorisinde kız öğrenciler Genç Sada kategorisinde ise erkek öğrenciler sahneye çıktı.

Genç Nida dalında Ümran Canan Sökmen birinci olurken Sükeyna Konak ikinci, Elifnur Yiğit ise üçüncü kategoride yer aldı.

Bu kapsamda erkek öğrenciler arasında düzenlenen Genç Sada yarışmasında ise Fatih Ensaroğlu gösterdiği başarı ile ilk sırada yer aldı.

Bu kategoride Yusuf Semir ikinci, Muhammed Konak ise üçüncü olarak listeye yer aldı.

EZAN OKUMA YARIŞMASININ KAZANANLARI

Genç Bilaller başlığı altında gerçekleştirilen ezan okuma yarışması ilçedeki farklı imam hatip ortaokullarından gelen yetenekli sesleri bir araya getirdi.

Jüri puanlaması sonucunda İmam Ebu Hanife İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ahmet Yasin Karacan en yüksek puanı alarak birinci oldu.

Aynı kategoride Abdulkahhar Atılğan ikincilik koltuğuna otururken, Hasan Yetmez ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Dereceye giren öğrenciler, okullarının ve ailelerinin gurur kaynağı haline geldi.

Kaynak: Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü