6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem Şanlıurfa’da büyük yıkımlara ve hasarlara neden oldu. Depremin yaraları sarılırken 14 Mart’ta sağanak yağış sele döndü.

Yaşanan felaketler nedeniyle Şanlıurfa turizmi de kötü etkilendi. Her yıl yüzbinlerce turist ağırlayan kentte, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle yerli ve yabancı turistler Şanlıurfa planlarını erteledi.

Yaşanan durumdan en çok etkilenen esnaf, “Şanlıurfa’ya gelen turist ciğer yemeden gitmezler ama yaşanan deprem ve sel nedeniyle vatandaşlar kentte gelmedi, işlerimiz kırık” dedi.

“ BAHAR SEZONU BAŞLADI AMA İŞLER DURGUN HALA”

Son zamanlarda Urfa’da işlerinin düştüğünü söyleyen işletme sahibi Mustafa Paf; “Yabancı turistler daha bu taraflara gelemedi, deprem ve selin etkisiyle yabancı turist vatandaşlar bu taraftan çekindiğini düşünüyorum. Bahar sezonu başladı ama işlerimizde bir hareketlilik başlamadı. 2023 yılı İslam yılı olarak seçildi ama ben bir verim alamadım diyebilirim. Ciğer Urfa’nın her yerinden, herkes sever, kentte ve başka şehirlerde neredeyse herkes ciğer sever ve ciğerin Urfa’da bir sektör haline geldiğini herkes bilir. Güzel bir yemek, tok tutar, doyurucu ve uygun bir yemektir. Yabancı turistlerin ciğere çok fazla ilgisi var, mesela Edirne’de kavrulan ciğere ayrı bir rağbet vardır, Urfa’da közde pişirilen ciğerin de ayrı bir rağbeti vardır” dedi

“CİĞERLERİ BİRBİRİNDEN AYIRAN ÖZELİK DOĞRAMA ŞEKLİDİR”

Ciğerleri birbirinden ayıran özeliğin doğrama şekli olduğunu söyleyen Esnaf Paf; “Ciğerleri birbirinden ayırma özelliği doğrama şeklidir. Kentimizin ciğerinin güzel olması meralardan kaynaklanır çünkü çeşit çeşit baharat kattığımız için ciğerin tadına tat katıyor. Ciğer kilosu genel ortalama 160 TL’ye alınıyor biz dürümünü 90 TL’ye veriyoruz, yürek, böbrek dürüm fiyatlarımız 90 TL” diye konuştu.

ÖZEL HABER: BAHAR TAĞ- ABDULGANİ YILMAZ

Muhabir: Haber Merkezi