Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, ekonomik kriz nedeniyle berber fiyatlarına zam yapıldı. 2025 yılının son iki ayına girerken artan maliyetler, berber esnafını da etkiledi. Yeni fiyat tarifesi 15 Ekim 2025 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Son dönemde hayatın her alanında hissedilen ekonomik sıkıntılar, berber hizmetlerinde de fiyatların yükselmesine yol açtı.

Siverek’te hizmet veren berberler, artan giderler ve vergiler nedeniyle zam kararı aldı. Yeni fiyatlar, vatandaşların cebinde ek yük oluşturacak.

Siverek Berberler Odası tarafından açıklanan yeni fiyat tarifesine göre; saç tıraşı 250 TL, sakal tıraşı 150 TL, saç ve sakal tıraşı birlikte 350 TL olarak belirlendi.

Öğrenci ve çocuk tıraşı ise 200 TL oldu. Ayrıca, yüz maskesi uygulaması 150 TL, saç bakım maskesi ve cilt bakım maskesi 200 TL olarak fiyatlandırıldı.

Saç yıkama ve fön çekme hizmeti 150 TL’den sunulurken, ağda fiyatı 120 TL, ense tıraşı 100 TL, bıyık boyası 200 TL, saç boyama ise 750 TL olarak yeni tarifede yer aldı.

Şanlıurfa'da Berber Ücretlerine Zam

Muhabir: İbrahim Çakmak