Şebap Güvercin Federasyonu Yönetim Kurulu, bu yıl yapılması planlanan büyük Şebap Güvercin Festivali hakkında önemli bir duyuru yayımladı. Yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, festivalin yapılacağı otelde devam eden tadilat çalışmaları nedeniyle ana etkinlik Ocak 2026 tarihine ertelendi. Ancak kuş severlerin mağduriyet yaşamaması ve geleneğin sürdürülmesi amacıyla, “festival tadında sergi” konseptiyle yeni bir etkinlik planlaması yapıldı.

Şebap Güvercin

İLK DURAK KADİM ŞEHİR ŞANLIURFA

Şebap güvercinlerinin ana vatanı olarak bilinen Şanlıurfa, bu özel sergiye ilk ev sahipliği yapacak. Etkinliğin 22 Kasım 2025 tarihinde gerçekleştirileceği bildirildi. Şanlıurfa’daki sergide, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yetiştiriciler bir araya gelecek, farklı türlerdeki Şebap güvercinleri sergilenecek ve kuş severler bilgi, deneyim ve dostluklarını paylaşma imkanı bulacak.

Şebap Güvercin 1

Federasyon yetkilileri, Urfa’daki organizasyonun sadece bir sergi değil, aynı zamanda kültürel bir buluşma noktası olacağını vurguladı. Etkinlikte, Şebap güvercin ırkının korunması ve tanıtılmasına yönelik bilgilendirme oturumlarının da düzenleneceği öğrenildi. Federasyon açıklamasında, ikinci serginin Nisan 2026 tarihinde Tokat’ta gerçekleştirileceği belirtildi.

Muhabir: Musa Orak