Olay, geçtiğimiz günlerde Haliliye İlçesine bağlı Kısas Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre mahallede yapımı devam eden iş yerinde beton dökümü sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çökme meydana geldi. İnşaatta çalışan 5 işçi, beton ve demir yığınlarının altında kaldı.

Yaralı İşçiler Hastaneye Kaldırıldı

İhbar üzerine AFAD, UMKE, jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. İlk müdahale çevredeki vatandaşlar tarafından yapılırken, ekipler işçileri göçük altından güçlükle çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralı işçiler Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

16 Yaşındaki İki İşçi Hayatını Kaybetti

Göçükte ağır yaralanan 16 yaşlarındaki Sedat Kurt ve Yakup Güneş, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Cenazeler adli tıp işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Sedat Kurt, Haliliye ilçesine bağlı Mamuca Mahallesi’nde, Yakup Güneş ise Eyyübiye ilçesi Görenler Mahallesi’nde kılınan namazın ardından gözyaşları arasında defnedildi.

İnşaat Sahibi Gözaltında

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ve Haliliye İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayla ilgili inşaat sahibi Ahmet K.’yı gözaltına aldı. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Muhabir: İbrahim Çakmak