15 Mart 2023 tarihinde Şanlıurfa’da etkili olan sağanak yağış sonucu meydana gelen sel felaketi, kentin hafızasında derin izler bırakmıştı. Abide Kavşağı’nda sel sularına kapılanlar arasında itfaiye personelinin de bulunduğu 7 kişi yaşamını yitirmiş, Tandoğan Mahallesi’ndeki Yavuzlar Apartmanı'nın bodrum katında ise 5 kişi hayatını kaybetmişti. Toplamda 17 kişinin yaşamını yitirdiği bu acı olay, taşkın önleme çalışmalarının önemini bir kez daha gözler önüne sermişti.
DSİ 15. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı ve beraberindeki teknik heyet, “Şanlıurfa İli Sırrın Deresi Taşkın Koruma” ve “Şanlıurfa İli Cavsak Deresi Taşkın Koruma” projeleri kapsamında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
Yetkililer, yapılan taşkın kontrol yapıları ile şehir merkezinde can ve mal kayıplarına yol açabilecek taşkın risklerinin önemli ölçüde azaltılmasının hedeflendiğini belirtti.