Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 21 ildeki havalimanlarında istihdam edilmek üzere ARFF memuru alımı yapılacak.
BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR, NE ZAMAN BİTİYOR?
48 personelin istihdam edileceği alımda başvurular 14 Kasım tarihinde başlayacak. 21 Kasım tarihinde sona erecek, başvurular kariyer kapısı üzerinden yapılacak.
ŞANLIURFA’DA DA PERSONEL ALIMI YAPILACAK
Şanlıurfa’da bulunan GAP Havalimanına da 1 ARFF Memuru (havaalanlarında çalışan itfaiyeci) alımı yapılacak. Şanlıurfa’da kriterleri taşıyan adaylarda alım için başvuruda bulunabilecek.
BAŞVURULAR E-DEVLETTEN OLACAK
Başvurular yalnızca e-Devlet üzerinden yapılacak onun dışında yapılacak başvurular geçersiz sayılacak.

KİMLER BAŞVURABİLİR?
Başvuru yapacak adayların KPSS P93 puan türünden en az 70 puan almış olması gerekiyor. Öte yandan başvuru yapacak kişilerin İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik ön lisans programlarından mezun olmaları şartı bulunuyor.
BAŞVURU YAPACAK ADAYLARDA ARANAN KRİTERLER
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
18 yaşını doldurmuş olmak,
Askerlikle ilişiği bulunmamak,
30 yaşını doldurmamış olmak (22 Kasım 1995 ve sonrası doğumlular),
Erkeklerde en az 1.65 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak,
Boy-kilo farkının 10 kilogramdan fazla olmaması,
C veya CE sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
Sağlık durumunun ARFF memuru olarak görev yapmaya elverişli olması.






