Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 6 ay süren teknik takip ve analiz çalışmaları yaptı.
850 Milyon TL’lik Yasa Dışı İşlem Hacmi Tespit Edildi
Soruşturmada 417 banka hesabı ile 23 kripto varlık hesabı incelendi. İncelemelerde, hesaplar üzerinden 850 milyon TL tutarında yasa dışı işlem hacmi bulunduğu, bu işlemlerin 157 milyon TL’lik bölümünün kripto borsalarına aktarıldığı belirlendi.
10 İlde Eş Zamanlı Operasyon
Isparta merkezli operasyon; Antalya, Amasya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir, Malatya, Manisa ve Şanlıurfa’da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen baskınlarda 40 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi.
13 Şüpheli Tutuklandı, 27’si Adli Kontrolle Serbest
25–28 Kasım 2025 tarihleri arasında adli makamlara çıkarılan şüphelilerden 27 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakim karşısına çıkan 13 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
“Mücadelemiz Kararlılıkla Sürecek”
Isparta İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, operasyonun ardından yaptığı açıklamada suç örgütleriyle mücadelenin aralıksız devam edeceğini belirterek, “Suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.” ifadelerini kullandı.



