Şanlıurfa’nın kutsal mekanlarından biri olan Balıklıgöl’de skandal bir olay yaşandı. Rehber olduğunu iddia eden bir kişi, Hz. İbrahim hakkında sarf ettiği hakaret dolu sözlerle kamuoyunun büyük tepkisini çekti. Sosyal medyada yayılan görüntülerde şahsın, Hz. İbrahim için “İbo” ifadesini kullanarak, kendisine yönelik saygısızca ithamlarda bulunduğu görüldü.
Şahıs, Hz. İbrahim’in ateşe atıldığına inanılan Balıklıgöl’de yaptığı açıklamalarda, kutsal mekanı “Nemrut’un olimpiyat alanı” olarak nitelendirdi. Bununla da yetinmeyen şahıs, Hz. İbrahim’in “Nemrut’un avradına asıldığı” gibi çirkin ifadelerle iftira niteliğinde sözler sarf etti. Sosyal medyada hızla yayılan görüntülere vatandaşlar sert tepki gösterdi.
Tepkilerin ardından Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Nisan ayı Asayiş ve Güvenlik Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda konuya değinen İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, gerekli çalışmaların başlatıldığını belirtti.
MÜDÜR AKSOY: “GEREKENİ YAPACAĞIZ”
İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarımıza talimat verdik. Hem Siber Suçlarla Mücadele, hem Güvenlik Şube hem de Asayiş Şube Müdürlüğümüz bu konuyla ilgili çalışma yürütüyor. Aşağılayıcı ifadeler içeriyor, gerekeni yapacağız,” dedi.