PKK terör örgütü, 12. Kongresi’nin ardından yaptığı tarihi açıklamada, “PKK adıyla yürütülen tüm çalışmalar sonlandırıldı” ifadesiyle kendini feshettiğini ve resmi olarak silah bıraktığını duyurdu. Bu gelişme, Türkiye’nin uzun süredir mücadele ettiği terör sorununda önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Kararın ardından siyasilerden de çeşitli açıklamalar geldi. Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda barış sürecine dair umut dolu mesajlar verdi. Bucak, açıklamasında şunları söyledi:

“Ortada akan bir kan vardı ve bu millet yıllardır acılarla yoğruldu. Şimdi örgüt silah bırakıyor mu? Evet. Artık kan akmayacak mı? Evet. Peki karşılığında ne verildi? Ne verilirse verilsin, helal olsun! Çünkü hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir.”

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak-1

“BU TOPRAKLARDA ARTIK SADECE BARIŞIN, KARDEŞLİĞİN VE UMUDUN SESİ YANKILANSIN”

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Geçtiğimiz gün canlı yayında süreçle ilgili düşüncelerimi sormuşlardı aynen şu ifadeleri kullanmıştım; “Söyleyeceklerim tamamen şahsi görüşlerimdir, partimle bir ilgisi yoktur.

Ortada akan bir kan vardı ve bu millet yıllardır acılarla yoğruldu. Şimdi örgüt silah bırakıyor mu? Evet. Artık kan akmayacak mı? Evet. Peki karşılığında ne verildi? Ne verilirse verilsin, helal olsun! Çünkü hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir. Bir insanın yaşama hakkından daha kıymetli ne olabilir?

Kimileri sorguluyor, eleştiriyor olabilir. Ancak ben ırkçı değilim, ‘Kürt ya da Türk’ diye ayırmam. Bir Kürt için ne hayırlıysa, bir Türk için de o hayırlıdır. Yeter ki ölüm olmasın, silah olmasın, gözyaşı olmasın.

Bu sürecin ülkemize huzur, Meclisimize uzlaşı, ekonomimize güven getireceğine inanıyorum. Çünkü iç huzuru olmayan bir ülkede dış itibar da kalmaz. Evinde huzuru sağlayamayan bir aile reisi nasıl başarılı olamazsa, bir ülke de kendi içinde barışı sağlamadan ilerleyemez.

Sürecin mimarı Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn.  @RTErdogan’a, MHP Genel Başkanı Sn.  @dbdevletbahceli ’ye ve sürece katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.

Temennim odur ki; bu topraklarda artık sadece barışın, kardeşliğin ve umudun sesi yankılansın.”

Editör: Musa Orak