Olay, Kocaeli’nin Dilovası ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan bir parfüm dolum tesisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Parfüm ve kimyasal maddelerin bulunduğu iş yerinde alevler kısa sürede büyüyerek binayı sardı.

Yoğun dumanlar gökyüzüne yükselirken, çevredeki vatandaşlar paniğe kapıldı. Durumu fark edenlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Parfüm Fabrika 1

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 1 KİŞİ YARALI

Yangına müdahale eden ekipler, uzun uğraşlar sonucu alevleri kontrol altına aldı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü olay yerinde yapılan incelemelerde, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirlendi. Yaralının tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Parfüm Fabrika 2

EKİPLER OLAY YERİNDE İNCELEME BAŞLATTI

Polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkış nedenine ilişkin geniş çaplı soruşturma başlattı. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından, hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA