İstanbul’un Silivri ilçesi Marmara Denizi açıklarında saat 14.24 sıralarında bir deprem meydana geldi. Bölgede yaşanan deprem çevre illerde hissedildi.

Marmara Denizi açıklarında yaşanan deprem sonrası deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Deprem uzmanı Naci Görür, 6,2 kırılmış fayın kırılmayan bir kısmı fay hattının zorladığını ve üzerindeki stres alanının değişime uğradığını söyledi.

Naci Görür’den Net Mesaj: “Deprem Ciddi Zarar Verebilir” 5

YEREL VE MERKEZİ YÖNETİM DİKKATLİ OLMALI

Deprem uzmanı Görür,

“Marmara Denizinde, Silivri açıklarında 4,1 deprem oldu. Deprem Kumburgaz Fayı üzerinde daha önce 6,2 ile kırılmış fayın kırılmayan bir kısmı üzerinde, artçı olmalı. Kumburgaz Fayı zorlanıyor ve üzerindeki stres alanı değişime uğruyor. Yerel ve merkezi yönetim dikkatli olmalı” dedi.

Kaynak: Sosyal Medya