2026-2027 sezonunda Nesine 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan Şanlıurfaspor Kulübü, yeni sezon öncesi seçimli olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı.

31 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilen genel kurulda Hasan Avcı ve Mustafa Kemal Saraçoğlu, kulüp başkanlığı için yarıştı.

Kıyasıya geçen seçimde Saraçoğlu 117 oy alırken, Avcı ise 119 oy aldı. Bu sonuçlarla birlikte Şanlıurfaspor Kulübü’nün yeni başkanı Hasan Avcı oldu.

Seçimin ardından Saraçoğlu, usulsüzlük yapıldığını belirterek iki kez mahkemeye taşıdı. Mahkeme iki kez de itirazı reddetti.

Başkan adayı olan Mustafa Kemal Saraçoğlu’nun yönetiminde yer alan Muharrem Aydın, kongre sonrası yaşanan süreçle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kongre sonucuna yapılan itirazların hukuki bir hak olduğunu belirten Aydın, genel kurulda yapılan itirazların divan başkanı tarafından dikkate alınmadığını ifade etti.

“HAK DEĞİL HUKUK KAZANMIŞTIR”

Aydın, “31 Mayıs 2026 tarihinde yapılan Şanlıurfaspor kongresinden Sonra kongre sonucuna yapılan itirazlarla ilgili açıklama itiraz hukuki haktır kongrede yapılan itirazlara divan başkanının her itiraz sonrası mahkeme yolu açıktır salonundaki hiçbir itirazımıza olumlu bakmamıştır bizlerde benim istemememe rağmen kongreyi mahkemeye taşıdık itirazımız reddedilmiştir. Demek ki kongrelerde her şey mubahtır, hak değil? hukuk kazanmıştır.

Muharrem Aydın’dan Hasan Avcı Yönetimine Çağrı (3)

“SÜREÇ UZAMASIN DİYE DOSYAYI GERİ ÇEKTİK”

İtirazımızı Şanlıurfaspor zarar görmesin ve süreç uzamasın diye dosyayı geri çektik istinafa göndermedik,Mustafa Kemal Saraçoğlu ve yönetimine yaklaşık 200 -250 milyon arası para ve sponsor sözleri verilmişti yönetimde katkılarıyla hedefimiz Şanlıurfaspor'u iki sezon üst üste şampiyon yapıp süper Lige taşımaktı , olmadı umarım Şanlıurfasporun artık kapı kapı dolaşma dönemi bitti diyen Hasan avcı ve yönetimi Şanlıurfasporu hak ettiği üst liglere taşırlar çünkü biz Şanlıurfasporluyuz başarası için her zaman yanındayız

“ŞANLIURFASPOR’U UÇURUMA DOĞRU GÖTÜRÜRSÜNÜZ DEMEDİ DEMEYİN”

Mahkeme reddi sonrası Sosyal medyada bazı yöneticilerin kahramanlık yapıp Şanlıurfaspor öz evlatlarının oldu vs gibi söylemlerini doğru bulmuyorum Şanlıurfaspor Başkanlığına ve yönetimine talip olan herkes Şanlıurfaspor'un öz evladıdır ve Şanlıurfasporludur bu böyle biline bu kişiler yönetimde olmasına rağmen Şanlıurfaspor'a ne kadar maddi bağış yapacaksa ben de o kadar paramı bağış yapacağım buyurun hodri meydan bakalım kim Şanlıurfasporludur ve öz evladıdır mahkeme ve istinafı bahane ederek gündem oluşturmayı bırakın,başkan sizde,yönetim sizde bir an önce tahtayı açıp transfer yapın yoksa Şanlıurfaspor’u uçuruma doğru götürürsünüz demedi demeyin” dedi.

Muhabir: Ahmet Durmuş