Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de aralarında bulunduğu 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

BELEDİYE BAŞKANLARI GÖZALTINDA

Gözaltına alınan belediye başkanları ve 8 şüpheli daha sonra İstanbul’a götürüldü. Belediye Başkanlarının işlemleri İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde devam ettiği öğrenildi.

TANAL, İSTANBUL’A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKTI

Gözaltılar sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, aracıyla İstanbul’a hareket etti.

“HUKUKSUZLUĞA İTİRAZ EDECEĞİM”

Milletvekili Tanal, soruşturmayı yerinde takip etmek edeceğini ve bu hukuksuzluğa itiraz edeceklerini belirtti.

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ, GÖZALTINA ALINIYOR”

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Mahmut Tanal, “Belediye başkanlarımız, hukuk dışı yöntemlerle gözaltına alınıyor. Bu adaletsizliğe sessiz kalmayacağım. Soruşturmaları yerinde takip etmek ve bu hukuksuzluğa itiraz etmek için İstanbul’a gidiyorum” diye konuştu.

Chp Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Belediye Başkanlarının Gözaltına Alınması Sonrası İstanbul’a Hareket Etti (1)

Muhabir: Ahmet Durmuş