2 Haziran saat 16:00’da son bulacak il dışı yer değişikliği için başvurular başladı. Binlerce öğretmen istediği şehre tayin olabilmek için Mebbis üzerinden başvuru yapmaya yöneldi.

Ancak sadece bir branş için illerde açılan kontenjanlar gündem oldu. Batı illerine ya 1 yada hiç kontenjan verilmezken doğu illerine açılan yüksek kontenjan sayısı fazlasıyla tepki aldı.

ŞANLIURFA’DA REKOR KONTENJAN

İlk öğretim matematik öğretmenliği branşında il dışı tayinlerde açılan iller haritası tepki çekti. Haritada Kırklareli 1, Tekirdağ 4, Çanakkale 1, Balıkesir 1, Isparta 1 ve İstanbul’dan ise 52 kişilik kontenjanın açıldığı görüldü.

Haritanın diğer kısmında ise en yüksek kontenjan Şanlıurfa’ya verildi. Şanlıurfa açılan 161 kişilik kontenjan ile zirveye yerleşti.

Şanlıurfa’yı 43 kontenjan ile Hatay ve Şırnak, 31 kontenjan ile Gaziantep ve Erzurum, 26 kontenjan ile Kars, 23 kontenjan ile Van, 23 kontenjan ile Bitlis ve 20 kontenjan ile Siirt’in takip ettiği görüldü.

Öğretmenler memleketlerine tayin  isteyeceklerini ancak yetersiz kontenjan dolayısıyla bunu gerçekleştiremediklerinden yakınırken çeşitli paylaşımlar ile yetkililerden çözüm talebinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi