Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Karaali Mahallesi’nde meydana gelen orman yangını rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü.

95 HEKTAR KÜLE DÖNDÜ

Geniş bir alana yayılan orman yangınına müdahale gece boyunca devam etti. Yangın nedeniyle 95 hektarlık alan küle döndü.

HATAY’DAKİ ORMAN YANGINA ŞANLIURFA’DAN DESTEK

Hatay’daki orman yangını nedeniyle Şanlıurfa İtfaiye Daire Başkanlığı’na ait 2 itfaiye aracı ve 6 kişilik uzman ekip, yardım için bölgeye gitti.

1800 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Yangın nedeniyle Karaali, Oğlakören, Alahan, Dikmece ve Üçgedik mahallelerinde ikamet eden yaklaşık 1.800 kişi önlem amaçlı tahliye edilerek Antakya ilçesinde bulunan KYK yurtlarına yerleştirildi.

“YANGININ KONTROL ALTINA ALINMASINI DİLİYORUZ”

Konuyla ilgili İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Geçmiş olsun Hatay! Yeşil vatanımız için mücadele devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, Hatay'daki orman yangınına destek için: 2 itfaiye aracı, Tam donanımlı 6 kişilik uzman ekibimizle, Olay yerine ulaştık ve müdahalemizi sürdürüyoruz! Yangının en kısa sürede kontrol altına alınmasını diliyor, büyük bir özveri çalışan tüm ekiplere teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi