Haliliye Belediyesi, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 890 haneye ve 3 bin 260 kişiye yemek ulaştırmaya devam ediyor. Aşevinde görevli aşçılar tarafından her gün hazırlanan yemekler, ekipler tarafından ailelere ulaştırılıyor. Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren belediye, bu kapsamda tüm yıl ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetinde olan aşevinin kazanlarında pişen sıcak yemekler ekiplerce evlerine kadar servis ediliyor.

Haliliye Belediyesinin Aşevi Mutfak Sorumlusu Zafer Kulak yaptığı açıklamada, Haliliye bölgesinde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere, eşi cezaevinde olanlara, eşi vefat etmiş, hiç yemek yapamayacak durumda olanlara ve 65 yaş üstü olan vatandaşlara bu hizmeti sunduklarını ifade etti.

“YILIN HER GÜNÜNDE SICAK YEMEK YAPIYORUZ”
Haliliye Belediyesinin Aşevi Mutfak Sorumlusu Zafer Kulak, “Günlük olarak ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek hizmeti sunuyoruz. Aşevinde sadece yemek anlamında değil günlük 5 bin kişiye gönül çorbamız var. 4 farklı noktada toplama merkezimiz Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü ve Bağlarbaşı semt olarak dört noktada yaklaşık 5000 kişiye günlük çorbamızı ikram ediyoruz. Aynı zamanda günlük 3 çeşit yemek ikramımız var. Sulu yemek pilav tatlı salatadan oluşan küçük yemek ihtiyaç sahibi Alilere ilgili arkadaşlar incelemede bulunuyorlar. Haliliye bölgesinde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere, eşi cezaevinde olan, eşi vefat etmiş, hiç yemek yapamayacak durumda olan ailelere, 65 yaş üstü teyzelerimize ve yemek yapamayacak durumda olan ailelerimize bu hizmet sunuyoruz. Bu hizmet sadece Haliliye’deki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Tabii bölge içerisinde şöyle de yapıyoruz. İncelemede bulunan arkadaşlarımız ailelerin durumlarını kontrol ediyorlar 2 veya 8 kişilik gruplar şeklinde yemek hizmetini sunmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“890 HANEYE, 3 BİN 260 KİŞİYE ULAŞIYORUZ”
Yılın 365 gününde yemek hizmeti sunduğunu kaydeden Zafer Kulak, “890 haneye 3 bin 260 kişiye yemek hizmeti sunarken bu sayı sürekli artıyor ve çerçeveyi genişletiyoruz. Yerine zamanına göre, inceleme ekiplerinin bize haber bildiriyorlar. Biz de ona göre yemeklerimiz ayarlıyoruz ve bu şekilde gönderiyoruz. Bizim yaptığımız gönül İşi olduğu için biz de sabah saat 04.00’da başlıyoruz. Güne çorba ile başlıyoruz. 5000 vatandaşımıza çorba ikramımız var. Gönül çorbamız ondan sonra saat 10.30’da yemeklerimiz hazır oluyor. 11.30’da yapılıyor. Ondan sonra 12.30’da yemekler ailelere teslim ediliyor. Bir yılı buldu inşallah da daha da genişleyerek devam edeceğiz. Amacımız Haliliye bölgesinde hiçbir şekilde ihtiyaç sahibi aile kalmaksızın durmadan sabah akşam mesai saati gözetmeksizin çalışıyoruz” sözlerine yer verdi.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEKLERİ ULAŞTIRIYORUZ”
İhtiyaç sahibi ailelerin evlerine kadar yemekleri götürdüğünü belirten Kulak, “Burada sadece yemek yapmakla kalmıyor, yemek yaptığımız ailelerin evlerine bizzat ben kendim gidip onların yemeklerinde bir olumsuz durum veya Bir eksiğimiz var mı, yok mu diye bakıyorum. Bizim yaptığımız işin içerisinde büyük bir hayır işi var. Bundan dolayı insanların dualarına mazhar olmak, gönüllerine talip olmak, bambaşka bir duygudur. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Canpolat ileriki zamanlarda da daha da genişleterek daha da çok noktalara fazla noktalara emrah açmak adına projeleri tabiî ki de var. Elimizden geldi kadarıyla değişik yemek çıkıyor kuru fasulye nohut unundan saz kebabından arkasından değişik yemekler çıkarmaya çalışıyoruz. Yaptıklarımız içerisinde tatlımız var, meyvemiz ve salatamız var. Yani günlük eksiksiz ve farklı yemekler çıkarmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“HALİLİYE’DE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLE BIRAKMAYACAĞIZ”
“Ben yıllardır hayır içerisinde olduğum zaman daha farklı bir bakış açısıyla bakmaya başladım. Düşünün sabah geldiğimiz zaman işe bu gönül rahatlığıyla böyle şevkle isteyerek bir aile ortamı ile çalışıyoruz. Biliyoruz ki onlara güzel bir sıcak yemek götürelim de gönderen de bu hizmeti ortak olalım da bize Dualarını eksik etmesinler diye çok tatlı bir ortam oluşuyor. Biz kocaman bir aileyiz İnşallah ailemize getirse de büyütüyoruz. Emeği geçenlerden herkese teşekkür ediyoruz”

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(4)Cıddo - Yapanlardan yaptıranlardan allah razı olsun en azindan gariban bir parca ekmek yiyiyor gerekki bu işte torpil olmasın gercekten ihtiyaç sahiplerinin sofrasinda bulunsun bu yemekler
Bu Nedir Yaw - Kapatın belediyenin işi degil
Esnaf - Boş beles
Serdi - Kardesim sen belediyemisin aşevimisin bu nedir anlamadim hayir kurumu haliliye reklam yapma
Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.