Urfa'da veteriner hekimin burnu kırıldı

Şanlıurfa Haliliye Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Kenan Soylu aşı-küpeleme yaparken büyükbaş hayvanın tekme vurması sonucu yaralandı.

İbrahim Çakmak
İbrahim Çakmak Tüm Haberleri

Edinilen bilgiye göre Karaköprü ilçesine bağlı Mehmetçik mahallesinde Veteriner Hekim Kenan Soylu küpeleme işi yaparken büyükbaş hayvanın tekme vurması sonucu yaralandı. Yaralı Veteriner Hekim Kenan Soylu hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Veteriner Hekim Kenan Soylu’nun burun kemiğinin iki yerden kırıldığı ve kafasında açılan yarayı dikişle kapatıldı.

Toç Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanlığı konu üzerine Veteriner Hekim Kenan Soylu ile ilgili yazılı açıklamada; Hayvanlarımızı dolayısı ile insan sağlığını korumak ve geliştirmek amacı ile mesai mefhumu gözetmeksizin zor şartlar altında, büyük fedakarlıklarla ve 7 gün/24 saat esası ile görev yapan Tarım ve Orman Bakanlığı personeli, Ülke olarak Covid-19 ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde bile çalışmalarını aksatmadan, ülke ve millet sevdası ile yürütmeye devam etmektedir.

Hayvan ve hayvansal ürünlerden insanlara geçen (zoonoz) hastalıklar nedeniyle toplum sağlığı ciddi olarak tehdit altında kalabilmektedir. Hayvan sağlığının güvence altına alınamadığı bir ortamda insan sağlığını korumak ve gıda güvenilirliğini temin etmek mümkün değildir. "Sağlıklı İnsan İçin Sağlıklı Hayvan" yaklaşımında, hayvan sağlığı ve refahı, gıda güvenirliği ve halk sağlığı konularında veteriner hekimlerin önemli sorumlulukları bulunmaktadır. Hayvan hastalıkları ile mücadele yanında, hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması, hayvan hareketlerinin kontrolü, halk sağlığı ve hayvan refahının sağlanması, hastalıkların teşhis ve tedavi hizmetleri ile sağlıklı hayvansal ürün elde edilmesine yönelik çalışmalar da gerçekleştirilmektedir.

Ancak, halk sağlığını korumak, gıda güvenliği sağlamak, ormanlarımızı ve tabiatı korumak amacı ile mesai mefhumu gözetmeksizin, cansiperane görev yapan Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarımız da sahada yapmış oldukları görevler nedeni ile yıpranmaya maruz kalmakta hatta yaralanan ve yaşamını yitiren arkadaşlarımız olmaktadır. Mesai arkadaşlarımız neredeyse her gün bu tür olayları yaşamakta ve bu olaylarının sayısı her geçen gün artmakta ancak, resmi makamlarca yeterince hukuki ve idari tedbir alınmamaktadır.

Tarım-Orman çalışanlarının yetkili sendikası Toç Bir-Sen olarak; yaralanan mesai arkadaşımıza acil şifalar diliyor, tüm teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Fiili Hizmet Süresi Zammı’nın (Yıpranma Payı) Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarımıza özgü, unvan veya sınıf ayrımı olmaksızın tüm çalışanlarımızı kapsayacak bir yasa teklifinin Bakanlığımız tarafından hazırlanmasını ve TBMM Başkanlığına sunularak bir an evvel yasalaşmasına yönelik haklı talebimizi bir daha dile getiriyoruz.

25 Ara 2020 - 21:33 - Gündem

Mahreç  İbrahim Çakmak

urfanatik.com son bir ayda 2.947.409 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.