Şanlıurfa'da turistik ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Şanlıurfa Turizm Geliştirme AŞ ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda çalışma başlatmıştı.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne yapılan başvuru sonrasında gerekli izinlerin alınmasının ardından Göbekli tepe’de test uçuşlarına başlandı.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin sosyal medya hesabından Balonla yolculuğa hazır mısın Şanlıurfa? Diyerek paylaşımda bulundu; Valiliğimiz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyelerimiz ve özel sektör işbirliğiyle kurulan Turizmi Geliştirme A.Ş. ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğün. Girişimleriyle ‘Göbeklitepe Merkezli Balon Turizmi’ tarihin sıfır noktasında semaları süsleyecek!’’ ifadelerini kullandı.