Şanlıurfa'da "Tat Karpuzu" için başvuru yapıldı!

Şanlıurfa'da Karaköprü Belediyesi, ilçede sınırları içinde yetişen "Tat Karpuzu" için coğrafi işaret başvurusunda bulundu.

Hasan  Toprak
Hasan Toprak Tüm Haberleri
Şanlıurfa'da "Tat Karpuzu" için başvuru yapıldı!
Şanlıurfa'da "Tat Karpuzu" için başvuru yapıldı!
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa'da  Karaköprü Belediyesi, ilçede sınırları içinde yetişen "Tat Karpuzu" için coğrafi işaret başvurusunda bulundu.

Karaköprü Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye, ilçede üretilen ürünlerin coğrafi işaret başvurularını yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Karaköprü ilçesine bağlı Tatburcu ve diğer kırsal mahallelerde üretimi gerçekleştirilen Tat Karpuzu için coğrafi işaret başvurusu yapıldı.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli,  Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Çakmaklı ve GAPTEM Müdürü İbrahim Halil Çetiner ile Tat Karpuzu Popülasyonlarının Morfolojik Karakterizasyon deneme alanında incelemelerde bulundu. Geçmişte çokça üretilen, kendine has görüntüsü ve tadıyla dikkat çeken Tat Karpuzu'nun yeniden çoğaltılarak üretime kazandırılması için de ortak bir çalışma gerçekleştirilecek.

Baydilli, Şanlıurfa'nın bir tarım kenti olduğunu ifade ederek, Karaköprü'de de kendine has tarım ürünlerinin yetiştirildiğini belirtti.

Tat Karpuzu için coğrafi işaret başvurusu yaptıklarını bildiren Baydilli, şunları kaydetti:

"Karaköprü'müzün simgesi olan nar meyvesinin coğrafi işaret tescilini aldık, şimdi de ilçe sınırımızdaki Tatburç ve Yoğun burç köylerinde yetiştirilen meşhur Tat Karpuzu'nun coğrafi işaret tescilini almak için çalışmalara başladık. Çok değerli ve tat bakımından güzel olan Tat Karpuzu'nun yeniden üretimi, Karaköprü'de tescillenmesi için üniversitemizle, Tarım İl Müdürlüğü ile ve GAPTEM ile bir çalışma içerisindeyiz."

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine özgü bir ürünün tescillenmesinin çok önemli bir çalışma olduğunu belirtti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Çakmaklı, kurumlarla iş birliği içerisinde yapılan çalışmaların üreticilere önemli katkı sağlayacağını belirtti.

14 Tem 2020 - 18:50 - Gündem

Mahreç  Hasan Toprak

urfanatik.com son bir ayda 2.867.994 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

ibrahim demir - Nar suruç ilçesini gines kitabında bile var suruç sahipsiz diye degerlerimize sahip cıkmayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 12:55