Mustafa Bayar
Şanlıurfa kent genelinde birçok çocuk, sabah erken saatlerinden itibaren harçlıklarını çıkarabilmek ve ailelerine yardım etmek için çöplerde plastik ve karton topluyor. Bazen öyle yorgunluk oluyor ki çalışırken uyuya kalıyor.
Şanlıurfa'da birçok çocuk, harçlıklarını çıkarabilmek ve ailelerine yardım etmek için çöplerde plastik ve karton topluyor. Her geçen gün sayıları hızla artan çöp toplayıcıları, bitkin halleri gözlerinden okunuyor. Ailelerine yük olmamak için çöp toplayan çocuklar, çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalıyorlar. Şanlıurfalı 12 yaşındaki Yusuf Aslan sabahın erken saatlerinden itibaren çöp toplayarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.
Erken saatlerde işe çıkan Küçük Yusuf, çöplerden karton toplarken bir anda yorgunluğun etkisi ile kartonun içinde uyguya dalıyor. Küçük Yusuf, “Ben hem kendi ihtiyacımı, hem de eve katkıda bulunmak için çöp topluyorum. Annem benim bu işi yapmamı istemiyor, ama maddi imkânsızlıktan dolayı bu işi yapmak zorundayım" dedi.