-Kadir DEVİR-
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ramazan ayı için kurulan Rabia Meydanında yer alan Ramazan Sokağında bedensel engelliler unutulmadı.
Rabia Meydanında ramazan sokağı içinde yer alan küçük iş yerleri kiralama usulü ile 1 aylık süreliğine işletmelere verilmişti. Ramazan sokağında yer alan 3 adet işyeri bedensel engelli vatandaşlara ücretsiz olarak verildi.
Ramazan ayında engellilere tahsis edilen bu işlerlerinde kazanç sağlamaya çalışan vatandaşlar ise durumdan çok memnun. Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere tahsis edilen iş yerlerinde para kazanmaya çalışan vatandaşlar, ücretsiz olarak meydanda iş yerlerinin olmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Osman Basmacı isimli vatandaş yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;
“ Öncelikle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi engelliler birimi müdürlüğüne böyle bir yer bize tahsis ettikleri için çok teşekkür ederim. Burada yaklaşık 30 dükkan var, bu 30 dükkanın 3’ü engellilere tahsis edildi, tahsis edilen iş yerlerinden herhangi bir ücret alınmadı. Bizde burada kazandığımız parayla işimizi geliştiririz, bizim de bir yerlere bir yardımımız olabilir, oralara yardımda bulunuruz. Belki 5-6 iş yeri olsa daha iyi olurdu. İşimizi daha fazla geliştirirdik.”
Diğer engelli vatandaş Mehmet Emin Abul, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bize verilen bu tezgaha bütün engelli vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Engelliler adına çok güzel bir davranışa imza atıldı. Engelliler adına 3 yer tahsis edilmesi, burada ki vatandaşlarımızla ramazan boyunca birlikte olması ve faaliyetlerimizi tanıtmamıza yardımcı olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.