Mustafa Bayar
Şanlıurfa'da 60 engelli aileleriyle birlikte Mersin'in Kızkale ilçesinde tatil yaptı. Engelliler aileleriyle birlikte denizin keyfini çıkartı.
Şanlıurfa Zihinsel engelliler rehabilitasyon ve istihdam derneği, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca Desteklenen Pro-Des kapsamında “engelliler hobi bahçesi’’ projesi ile ulaşım ve konaklama giderleri Dernekler Dairesince karşılanan 60 engelli ve refakatçisi ile birlikte Mersin'in Kızkalesi ilçesinde tatil yaptı. Kızkalesi'nde tatil yapan engelli ve refakatçileri denizin keyfini çıkartıp sosyal aktivitelerde bulundular.
Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu , “Şanlıurfa Zihinsel Engelli Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği olarak İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nca desteklenen PRO-DES Proje kapsamında “Engelliler Hobi Bahçesi” projemizin sayesinde 22-25 Mayıs 2015 tarihleri arasında Mersin-Kızkalesi’nde 2 gün tatil yaptık. 25 Mayıs 2015’de nereden haber aldıysalar, Adana’daki Şanlıurfalılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdurrahman Taşçı ve görevinde bile engelli dostu olan Sayın Dr. Ahmet Bozan 65 engellimize anne-baba ve kardeş şefkati ile öğlen yemeği ikramında bulunmuşlardır. Adana’daki dostlarımızın bu davranışı bizleri duygulandırırken, engellilerimizin bir daha hesaba katılmaları sağlanmıştır. Biz de Şanlıurfa Zihinsel Engellilere olan bu ilgilerinden dolayı AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Sayın Abdurrahman Yeşiltaş, Sayın Abdurrahman Taşçı ve Sayın Dr. Ahmet Bozan’a ve çalışanlarına şükran duygularımızı sunuyorum” dedi.
“ENGELLİLERE SAHİP ÇIKMAK BİR İNSANLIK GÖREVİDİR”
Adana Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahman Taşçı, engellilerin de toplumun birer parçaları olduğuna dikkat çekerek, “Engellisine sahip çıkan toplum gelişmiş toplumlardır. Engelli insanlara sahip çıkmak sosyal sorumluluğun yanı sıra bir insanlık görevidir. Dernek olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız” diye konuştu.