Murat ÇİFTÇİ
Ramazan ayının gelmesiyle beraber ilk mukabele dün gece başladı. Dün gece başlayan ilk mukabeleyi önceki gün öğle namazının ardından ikinci mukabelede camilerde gerçekleştirildi.
On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle beraber camiler genç ve yaşlılarla dolup taştı. Namaz öncesi camide bazı vatandaşların uyuyarak namaz saatini bekledikleri görüldü.
Öğle namazının ardından ikinci mukabeleyi dinlemek için camiye gelen vatandaşlar hafızların okuduğu Kuran-ı Kerimi takip ettiler.
Şanlıurfa’da özellikle merkez camilerde başlatılan mukabele genellikle sabah namazı ve öğle namazından sonra veriliyor.
Mukabeleye katılan vatandaşlar duygularını şu şekilde dile getirdiler; “Ramazan ayı geldi ve güzel görüntülerle karşı karşıya geliyoruz. Mukabelelerde camilerde başladı, vatandaşlarımız camilere akın ediyor. İlk gündeki kalabalığın inşallah Ramazan ayının sonuna kadar devam etmesini diliyoruz. Özellikle mukabelede gençlerin en sıralarda yer alması bizleri oldukça sevindirdi. Havalarda güzel fazla bir sıcaklık yok bu şekilde devam ederse sıkıntı çekeceğimizi zannetmiyorum. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum.”