-Kadir DEVİR-

Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1.Liginde mücadele veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Basketbol takımı sahasında ağırlayacağı İstanbul Yıldızlar takımı karşılaşmasının hazırlıklarını sürdürüyor.

Pazar günü saat 13.00’da GAP Arena kapalı spor salonunda İstanbul Yıldızlar ekibini ağırlayacak olan ekip antrenmanları sürdürüyor. GAP Arena kapalı spor salonunda antrenmanları sürdüren takım maç gününe kadar hazırlıkları devam ettirecek.

Kulüp Başkanı Serdar Yıldırım sorumluluğunda gerçekleştirilen antrenman yaklaşık 1.5 saat sürdü. Kondisyon ağırlıklı süren ilk antrenmanda genç milli takım aday kadrosuna davet edilen Ali Abakürekler ve Mahmut Açıkgöz takımda ki yerlerini aldı. Tam kadro olarak antrenmanlarını gerçekleştiren ekip hafta içinde hazırlıkları sürdürecek.

Süper lige çıkmak için mücadelede rakibini mutlak olarak mağlup etmek isteyen ekibi zorlu bir karşılaşma bekliyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Basketbol takım kaptanı Mehmet Çetingöz antrenman sonrasında yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

“ Bu hafta oynayacağımız İstanbul Yıldızlar karşılaşması bizim için ya tamam yada devam maçımız, ligde oynayacağımız karşılaşmalar çok zorlu çünkü rakiplerimiz şampiyonluğa oynuyor. Kaybeden takım puan cetvelinde çok büyük bir ceza alacağını herkes biliyor. Bu ya da önümüzde ki haftalarda puan kaybının olacağı yerde şampiyonluktan olacağımızı biliyoruz bunun yanında bu hafta Yıldızlar karşılaşmasından 5 sayı farkla ayrılmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Biz bu maçı 5 sayı farkla kazanabilirsek Ankara’ya ligin son karşılaşmasına çok umutlu gideceğiz. Ankara’da da maçı kazanırsak şampiyonluğumuzu ilan edeceğiz. Hedefimiz Yıldızlar maçını kazanmak, zor ama başarılması imkansız değil”

Takım hakkında bilgiler veren kaptan Çetingöz şunları söyledi;

“ Milli takıma arkadaşlarımız gidip gelmesinden sonra yüksek tempoda daha verimli antrenmanlar yaptıkları göz önünde bizlere sahada daha çok katkı sağlıyorlar. Kendilerine olan özgüvenleri daha da artmış bir durumda. Biz genç oyunculardan, kenardan ne kadar katkı alırsak bir o kadar güçlü oluruz ve faydalı olurlar. Antrenmanlarımız ciddi bir şekilde devam ediyor, bütün kadro ile antrenmanlardayız. Rakibimize karşı taktiksel çalışmalar uyguluyoruz. Maçı kazanmamız gerektiğinin takım olarak farkındayız, başarı isteyen bir takım olmamız bizi daha çok konsantre edip maça bağlıyor. Sahaya çıkıp aslanlar gibi mücadele vereceğiz, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımları Şanlıurfa’ya getirmek istiyoruz”

“HEMŞERİLERİMİZ BİZİ YALNIZ BIRAKMASIN”

Pazar günü GAP Arena kapalı spor salonunda saat 13.00’da oynanacak İstanbul Yıldızlar karşılaşması öncesinde taraftarlara seslenen Kaptan Çetingöz şunları dile getirdi;

“ Zorlu bir mücadeleye çıkacağız, bu karşılaşmada taraftarlarımızla omuz omuza tek yürek olmayı istiyoruz. Şanlıurfalı hemşerilerimiz bizi sahada yalnız bırakmasın çünkü biz Şanlıurfa’yı, Şanlıurfalıları temsil ediyoruz. Her şey futbol değil, Şanlıurfa’da süper lig için mücadele veren bir takımın olduğu gerçeği var. Ceylanpınar takımıyla birlikte Süper Lig yarışında başarılı olmak istiyoruz. Bu noktada da taraftarlarımıza gerçekten büyük bir iş düşüyor. Play-Off’larda Şanlıurfa’yı bizler tanıtıyoruz, hedefimiz süper lig. Salon sporlarında büyük takımları buraya getireceğiz. Engelli basketbol takımlarımız süper lig yolunda bizlere destek olsunlar Pazar günü oynanacak maçta taraftarlarımızı da tribünlerde görmek istiyoruz, takım olarak biz taraftarlarımıza ihtiyaç duyduğumuzu belirtmek istiyorum”

Muhabir: Haber Merkezi