(AA) - Son olarak PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor forması giyen Ali Tandoğan, futbolu bıraktığını açıkladı.

Ali Tandoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıl önce Salihlispor ile başlayan futbol hayatında Denizlispor, Gençlerbirliği, Beşiktaş, Bursaspor, Antalyaspor, Mersin İdmanyurdu, Adana Demirspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor gibi Türkiye'nin önemli kulüplerinde forma giydiğinisöyledi.

Fiziksel olarak kendisini çok iyi hissettiğini, en az 2 yıl daha sorunsuz şekilde futbol oynamaya müsait olduğunu düşündüğünü dile getiren deneyimli futbolcu, "Türkiye'de bu işler biraz farklı işliyor. Performans,fiziksel durumdan çok yaşla ilişkilendiriliyor. O yüzden kariyerimin sonuna geldiğimi düşünerekfutbolu bırakma kararı aldım" dedi.

Bugüne kadar üzerinde emeği olan herkese teşekkür eden Ali Tandoğan, futboldan kopmayacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Futbolun içerisinde doğup büyüdüm veyolumufutbolun farklı bir kulvarında sürdürmeyi planlıyorum. Futbolculuk bitti, inşallah iyi bir teknik direktör olmakiçin çalışmalarıma başlayacağım. Kolay bir süreç değil ama nasıl ki bugüne kadar futbolculuk için emek verdiysem, bundan sonra hocalık için çabalayacağım. Şu an için hedefim yardımcı antrenörlük yapmak. Devamında da teknik direktörlük yolunda eksiklerimi tamamlamak için çabalayacağım."

Ali Tandoğan, teknik adamlık için herhangi bir teklif alıp almadığı konusunda,"Bursasporlu yöneticilerden, teknik heyette bulunmam için teklif almıştım. Bakalım zaman ne gösterecek. Şu an için bir şey söylemek çok doğru olmayabilir. Oyüzden bekleyip göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Futbola Salihlispor'da başlayan Tandoğan,2009-2010 sezonu başında Beşiktaş'tan Bursaspor'a transfer olmuş ve aynı sezon bu kulüpte lig şampiyonluğu yaşamıştı. Tandoğan, ayrıca8 kez milli takımlara çağrılmış, 1 kez21 yaş altı, 2 kezA2ve 1 kez deA takım olmak üzere toplam 4 kez milli formayı giymişti.

Muhabir: Haber Merkezi