AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Yarın ne olacak diye hiç kimse endişe etmesin. Yarın güzel olacak. Yarına, aydınlık dolu günlere hep beraber adım atacağız" dedi.
Soylu, 7Haziran'da yapılan seçimlerin ardından başlattığı teşekkürziyaretleri kapsamında, Hayrat ilçesine geldi. Soylu, burada ilçe teşkilatına giderek partililere seçimde gerçekleştirdikleri çalışmadan dolayı teşekkür etti.
Daha sonra Çaykara ilçesine geçen Soylu, ilçe teşkilatını ziyaretindeyeni bir dönemin başladığını belirterek, "Tek başına iktidar arzu ediyorduk. Bu bizim en temel arzularımızdandı ama millet iradesini de niçin böyle yaptı diye sorgulayacak değiliz" diye konuştu.
Soylu, AK Parti iktidarının 13 yıldır çok büyük başarılara imza attığını vurgulayarak,şöyle konuştu:
"AK Parti 13 yıldır etrafında neredeyse ateş çemberi olan bir ülkede, neredeyse yedi düvelin AK Parti'ye karşı olduğu bir süreçteçok büyük bir başarı gösterdi. Bu 13 yılın sonunda gittiğiseçimde deyüzde 41 oy aldı. Bu oy, AK Parti'ye siyasi hayatımızın ve devlet yönetimimizin içerisinde olması konusunda ortaya koyduğu iradedir. AK Parti'nin siyasi, hükümet ve devlet tecrübesi vardır. Bunlara itimat eden, güvenen milletimiz 'bu denklem içerisinde sen Türkiye'nin sigortasısın. Ben seni Türkiye'nin sigortası olarak görüyorum' demiştir."
AK Parti'nin dimdik ayakta durduğunu anlatanSoylu, sözlerine şöyle devam etti:
"AK Parti, teşkilatıyla bütün kadrolarıyla tüm organlarıylaTürkiye'nin geleceğine itibarlı şekilde bakmaktadır. Yüzde 41 oyun sorumluluğuüzerimizdedir. Bizim bundan endişe duymamız, bundan kaçma gibi bir davranışımız herhangi bir şekilde söz konusu değildir çünkü AK Parti varsa, Türkiye'de huzur ve istikrar vardır. AK Parti varsa, kaos ve kriz yoktur, çözüm vardır çünkü milletimiz bütün dinamiklerini AK Parti'ye yansıtmıştır."
Birliklerini, bağlılıklarını, beraberliklerini aynı şekilde devam ettireceklerisözünü veren Soylu,"Yarın ne olacakdiye hiç kimse endişe etmesin. Yarın güzel olacak. Yarına, aydınlık dolu günlere hep beraber adım atacağız. Bu işareti milletimiz veriyor" dedi.