AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu Genel Merkeze giderek görevinden affını istedi. Yaşanılan durumun ardından Başkan Vekili Ali Acar kongreye kadar Vekaleten Başkanlık görevini yürütecek.
Ali İhsan Delioğlu, çıkan haberlerin ardından sosyal medya hesabından önemli bir açıklamada bulundu. Delioğlu "AK Parti İl Başkanlığı görevimden uzun zamandan beridir affımı istemiştim. Bugün itibariyle bu talebimi yineledim. Takdir Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Genel Merkezimizindir." dedi.
Ali İhsan Delioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
"Kıymetli hemşehrilerim; Bir yılı aşkın bir süredir üstlendiğim AK Parti İl Başkanlığı görevimden uzun zamandan beridir affımı istemiştim. Bugün itibariyle bu talebimi yineledim. Takdir Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Genel Merkezimizindir. Bu vesile ile AK Parti saflarında bana bu şerefli görevi layık görüp, ilimize hizmet etme fırsatı veren başta Sn. Cumhurbaşkanımız @RTErdogan’a, Teşkilat Başkanımız Sn. @erkankandemir ’e ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Bu zorlu süreçte birlikte omuz omuza yol yürüdügümüz mesai arkadaşlarıma, destek veren Milletvekillerimize ve beraber çalıştığım tüm kademedeki teşkilat mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Şimdi her zamankinden daha istekli ve daha heyecanlı bir şekilde sayın Cumhurbaşkanımızın mücadelesinde hep yanında ve hep izinde olmaya devam edeceğim. AK Parti Türkiye’nin tarihidir. AK Parti Türkiye’nin inancıdır. AK Parti Türkiye’nin geleceğidir. Tarihimize, kültürümüze, inancımıza ve geleceğimize sahip çıkmak üzere mücadelemiz devam edecektir…"
Muhabir: Musa Orak