Meteoroloji ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD)’ın uyarıları doğrultusunda Şanlıurfa’da beklenen sağanak yağış 2 gündür etkisini sürdürüyor.
.jpg?)
“15 MART SEL FELAKETİNİ AKILLARA GETİRDİ"
Şanlıurfa’da 2 gündür etkisini sürdüren sağanak yağış, 15 Mart’ta meydana gelen sel felaketini aklılara getirdi. 15 Mart’a Şanlıurfa’da meydana gelen selde 17 kişi hayatını kaybetmiş yaklaşık 60 kişi ise yaralanmıştı.
ŞANLIURFA VE TÜM İLÇELERDE UYARI YAPILDI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısı doğrultusunda Şanlıurfa'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Şanlıurfa ve tüm ilçelerinde sel ve su baskını uyarısı yapıldı.
15 MART'TA YAŞANAN SELDE OKULLAR TATİL EDİLMİŞTİ
Geçen yıl 15 Mart'ta yaşanan sel felaketi nedeniyle evleri ve işyerlerini su bastı, onlarca araç sular altında kaldı. Şanlıurfa’da selin zararı ise 300 milyon TL olarak tespit edilmişti.
O dönemde ise Şanlıurfa Valiliği tarafından alınan kararla okullar tatil edilmişti. Bugün de etkili olan yağış nedeniyle taşımalı olarak okula giden öğrenciler için okullar tatil olacak mı sorusu merak konusu oldu.
OKULLAR TATİL Mİ OLDU?
Şanlıurfa'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle okullar tatil edilip edilmeyeceği henüz belli değil. MEB tarafından konuyla ilgili bir açıklama henüz yapılmadı.