Şanlıurfalılar Osmaniye’ye akın ettiler!

Şanlıurfa ve Mardin illerinden Osmaniye'nin Düziçi ilçesindeki Dumanlı Yaylası'na giden 7 aile, mangal kömürü üretimi için mesai harcıyor.

Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa ve Mardin illerinden Osmaniye'nin Düziçi ilçesine giden 7 aile, yaklaşık 1800 rakımlı Dumanlı Yaylası'nda çadırlarda kalarak mangal kömürü için mesai harcıyor.

Sabah saatlerinde mesaiye başlayan aileler, ormandan kesim izni verilen ağaçları budayarak traktörlere yüklüyor.

Odunları parçalara ayırarak çadırlarının yakınındaki ocaklara getiren aileler, odunları arasına saman koyarak üst üste yerleştiriyor.

Daha sonra işçiler, üzerini toprakla kapattıkları odunları, yaklaşık 10-15 gün gece gündüz nöbetleşe çalışarak yakıyor.

Aileler, zahmetli bir sürecin ardından elde ettikleri mangal kömürünü paketleyip satışa hazır hale getiriyor.

Hazırlanan mangal kömürü, kilogramı 18 liradan satışa sunuluyor.

Hasan Obak, 2004'ten bu yana mangal kömürü yapımıyla geçimini sağladığını anlattı. Eşi ve 3 çocuğuyla yaylada yaklaşık 5 ay kaldığını anlatan Obak, mangal kömürü yapımının zor ve zahmetli olduğunu söyledi.

Mardin'den gelen 46 yaşındaki Seyfettin Eser de 5 çocuğundan 2'siyle mangal kömürü yapımında çalıştığını anlattı.

“KAZANDIĞIMIZLA GEÇİNMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

İşlerinin çok zor olduğunu belirten Eser, şunları kaydetti: "Alnımızın teriyle kazandığımız para helal olduğu için mutluyuz. 5 çocuğum var, 2'si burada benimle çalışıyor, diğerleri ve eşim Mardin'de yaşıyor. İnşallah 1-1,5 ay içinde işimiz bitecek ve evimize döneceğiz. Buradan kazandığımızla da geçinmeye çalışacağız."

24 Eki 2023 - 12:33 Osmaniye/ Düziçi- Yaşam

urfanatik.com son bir ayda 3.603.201 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.