Kick Boks Federasyonu’nu tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığının işbirliğinde Mustafa Durmuşoğlu Anısına Türkiye Kick Boks Turnuvası Şanlıurfa 11 Nisan Kapalı Spor salonunda başladı. 81 ilde 8 bin sporcu, 2 bin antrenör, hakem ve idarecinin katıldığı turnuva 22-29 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek.

Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde gerçekleştirilen organizasyonda şampiyon olanlar Türkiye A Milli kadrosuna seçilecek.

Urfanatik Gazetesi olarak, Şanlıurfa’ya gelen sporculara Şanlıurfa’daki çalışmalarını, başarılarını ve hedeflerini sorduk. Tüm sporcular, hedeflerinin şampiyon olarak A Milli Takıma seçilmek olduğunu söyledi.

“2011 YILINDA ŞANLIURFA’DA ŞAMPİYON OLDUM”

2011 yılında Şanlıurfa’da şampiyon olduğunu bu yılda temennin tekrar şampiyon olduğunu ifade eden Ağır Sıklet Sporcusu Kadir Yıldırım; “36 yaşındayım daha önce 2011 yılında Şanlıurfa'ya geldim burada şampiyon olmak nasip oldu şimdi 2023 yılında bunu tekrarlamak istiyorum burada bütün katılımcı arkadaşlara başarılar diliyorum Allah herkesin gönlüne göre versin Selahattin Hoca'nın dediği gibi vicdanına göre bir organizasyon şampiyona geçsin inşallah. Yani benim söylediğim gibi dünyasını da avrupasını da finaller görmüş birisiyim Buradaki arkadaşların hepsine saygı duyuyorum ama her zaman en iyisi olmak için gelmişimdir çalışırım bunun için ve burada en iyisi olduğumu göstermek isteyeceğim onlara” dedi.

“3 DÜNYA, 5 AVRUPA ŞAMPİYONU TURAN”

3 dünya ve 5 Avrupa şampiyonu Duygu Turan: “Daha önce hiç Şanlıurfa'ya gelmemiştim ama benim için güzel bir deneyim olacak Şanlıurfa'da olmak güzel tarihi yerleri gezmek istiyorum maçlarımız bittikten sonra şu ana kadar da her şey iyi gidiyor Yarın maçlarım var onu bekliyorum. Bir sürü rakibim var onlarda farklı illerden geldi hepsine başarılar diliyorum yarın güzel maçlar yapacağız” ifadelerini kullandı.

“ŞANLIURFALILAR MUAZZAM BİR ŞEKİLDE KARŞILADI”

Şanlıurfalı vatandaşların muazzam bir şekilde kendilerini karşıladığını söyleyen Kick Boks Antrenörü Hasan Fahri Şen: “müthiş bir ortam bu zamana kadar böyle bir katılım olmadı. Şanlıurfa'da oluşu zaten bizim için güzel peygamberler şehri burası çok güzel bir şekilde insanları muazzam bir şekilde karşıladı bizleri. Maç ortamları da çok güzel 4 tane ring 6 tane tatami var müthiş bir katılımla Kick Boks Federasyon Başkanımıza bizlere verdikleri imkanlardan dolayı teşekkür ediyorum. Buraya 26 sporcu ile katıldım bunlardan yarısından çoğu tecrübe kazansın diye tabi ki çok başarılı sporcularımda olacak Dünya, Avrupa şampiyonu milli sporcularım var onlardan da altın madalya bekliyorum 6-7 tane altın alıp gitmeyi düşünüyorum” diye konuştu.

“HEDEFİM BUNDAN SONRA DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILMAK”

Hedefinin bundan sonra dünya şampiyonasına katılmak olduğunu ifade eden Kick Boks Sporcusu Nurettin Diler: “Şanlıurfa'da yapılmakta olan Türkiye şampiyonası için buradayız müsabakalar çok iyi geçiyor ben de çift branş ile katıldım yine daha önce katıldığım bir branştan Türkiye şampiyonu oldum İnşallah diğer branşta da şampiyonluk hedefim var bu sene yapılacak olan Dünya şampiyonasını hazırlık müsabakaları bunlar hedefimiz orası ondan önce de bir Avrupa oyunları var orada da inşallah ülkemize temsil edeceğim. 60 kilo da inşallah orada da şampiyonluk nasip olur. İlk Türkiye şampiyonluğumu Şanlıurfa'da almıştım yine buradayız 11 sene oldu 11 sene sonra tekrardan Türkiye şampiyonluğunu almak çok gurur verici olur” dedi.

“ÇOK YOĞUN BİR KATILIM VAR”

Çok yoğun bir katılım olduğunu ifade eden Kick Boks Antrenörü Selahattin Aydın; “Mustafa Durmuşoğlu hocamız adına düzenleniyor kendisi bu sporun büyük duayenlerinden bizim de örnek aldığımız sevdiğimiz saydığımız bir antrenörümüzdü mekanı cennet olsun. Şanlıurfa'da ki Kick Boks Türkiye şampiyonası çok yoğun bir katılım var gerçekten kimse bu kadar büyük beklemiyordu yaklaşık 4 bin üzerinde sporcu katıldı çok yoğun kalabalık sporcular içinde zor oluyor. Şanlıurfa çok güzel İstanbul'a göre Hava da sıcak, Şanlıurfa tarihini koruyor Şanlıurfa'nın insanı gerçekten samimi sıcak kanlı” ifadelerini kullandı.

“ŞANLIURFA'YI KENDİMİZE YAKIN HİSSEDİYORUZ”

Bir Erzurumlu olarak Şanlıurfa'yı kendilerine çok yakın hissettikleri söyleyen Kick Boks Antrenörü Erdal Murat: “Tuzla Belediye Spor antrenörüyüm ayriyeten milli takım antrenörüyüm bir sürü Dünya, Avrupa şampiyonu sporcusu yetiştirdik yetiştirmeye devam ediyoruz. 21 sporcu ile Şanlıurfa'ya geldik daha önce de gelmiştik Şanlıurfa güzel çok yere gittim, çok şehir gezdim ama Şanlıurfa bize biraz daha yakın Erzurumlu olarak Şanlıurfa'yı kendimize yakın hissettik buradaki insanlar çok sıcak kanlı” dedi.

Muhabir: Ahmet Durmuş