Şanlıurfa’da bu yıl ikincisi düzenlenen Kültür Yolu Festivali kapsamında, insanlık tarihini yeniden yazdıran Göbeklitepe’ye ziyaretler ücretsiz hale geldi. 1 Haziran’a kadar geçerli olacak bu uygulama, tarih ve kültür tutkunları için önemli bir fırsat sunuyor.
GÖBEKLİTEPE YENİDEN İLGİ ODAĞI
Dünyanın bilinen en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen ve 12 bin yıllık geçmişiyle dikkat çeken Göbeklitepe, festival boyunca hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerini ücretsiz ağırlayacak. Bu özel uygulama sayesinde, medeniyetin beşiği olarak nitelendirilen bu eşsiz arkeolojik alanı keşfetmek isteyenler tarihsel bir yolculuğa çıkma imkânı bulacak.

KÜLTÜR, SANAT VE TARİH BİR ARADA
Festival süresince sadece Göbeklitepe değil, Şanlıurfa'nın dört bir yanı kültür ve sanatla dolup taşıyor. Konserlerden operaya, bale ve müzikal gösterilerinden sergi ve söyleşilere kadar pek çok etkinlik Şanlıurfa’da kültür dolu günler yaşatıyor. Ayrıca çocuk etkinlikleri, atölyeler, tiyatro ve gastronomi alanında da renkli programlar ziyaretçileri bekliyor.
KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2021 yılında Beyoğlu’nda başlatılan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, her geçen yıl daha fazla şehirde hayat buluyor. Dünyanın en kapsamlı kültür-sanat projelerinden biri olarak öne çıkan festival, geçtiğimiz yıl Şanlıurfa’yı da rotasına eklemişti. Bu yıl ise Göbeklitepe’nin ücretsiz ziyarete açılmasıyla festival, tarih ile sanatı buluşturan unutulmaz bir deneyim sunuyor.





