İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen büyük uy*şt*rucu operasyonlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yapılan operasyonlar, şehri uy*şt*rucunun zararlarından korumak adına büyük bir adım oldu.

Bakan Yerlikaya, geçen hafta yapılan operasyonlarda 490,5 kilogram skunk, 71 kilogram eroin ve 1 milyon 446 bin uy*şturucu hapın ele geçirildiğini belirtti. Bu operasyonlar sayesinde uy*şturucunun piyasaya arz edilmesi engellenmiş ve toplum sağlığına büyük zarar vermesi önlenmiş oldu.

Yerlikaya, düzenlenen operasyonların Fatih, Çatalca, Beylikdüzü, Avcılar ve Esenyurt ilçelerinde yoğunlaştığını, bu çalışmalarda 9 şüphelinin yakalandığını duyurdu. "Bizim bütün mücadelemiz, bir insanlık suçu olan uy*şturucudan, başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı korumak" diyen İçişleri Bakanı, bu mücadelenin sadece Türkiye için değil, tüm insanlık için verildiğini vurguladı.

Emniyet güçlerinin özverili çalışmalarına değinen Bakan Yerlikaya, narkotik suçlarla mücadelede elde edilen başarıları, toplumun huzuru ve güvenliği için atılan önemli adımlar olarak değerlendirdi. Ayrıca, mücadeleye katkı sağlayan tüm ekipleri tebrik etti.

Muhabir: Hüseyin Özkan