Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in de aralarında bulunduğu 26 kişi için hapis cezası istemi ile iddianame düzenlendi.

İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik,  31 Ocak 2025 tarihinde İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde çıkan olaylardan dolayı 15 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniliyor.

Özgür Çelik İçin Hapis İstemi

ÖZGÜR ÇELİK’ 18 YIL HAPİS İSTENİLİYOR

İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik iddianamesinde olaylarda yaralandığı iddia edilen 5 polis memuru müşteki olarak yer aldı.

İddianamede, İstanbul  İl Başkanı Özgür Çelik, Ağabeyi Özkan Çelik, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Kocakaya, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Erdem Kara, Yardımcısı Ozan Temürlenk, CHP İl Sekreter Danışmanı Yılmaz Boyraz, CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren, Maltepe İlçe Başkanı Kenan Otlu, Maltepe Belediye Meclis Üyesi Yusuf Alperen Yurdudeven, Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Canali Tan ve Kartal Gençlik Kolları Başkanı Kazım Caner Boz’un da aralarında bulunduğu 26 kişi ise şüpheli olarak yer aldı.

Özgür Çeli̇k’ 18 Yil Hapi̇s İsteni̇li̇yor

3 YIL 7 AYDAN 15 YIL 6 AYA KADAR HAPİS CEZASI

Görevi Yaptırmamak İçin Direnme”, “Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama”, “Kasten Yaralama”, “Kamu Malına Zarar Verme” suçlarından 3 yıl 7 aydan 15 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ