Olay, Almanya'nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletine bağlı Bad Kleinen kasabasında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, henüz kimliği açıklanmayan 37 yaşındaki Alman bir şahıs dükkâna gelerek “açım” diyerek Mazlum Akar’dan yemek istedi. Bozovalı Akar, talebi geri çevirmeyerek şahsa yemek ikram etti. Yemek yiyen saldırgan bir süre sonra masada uyuyakaldı.
Defalarca Bıçakladı
Çalışanların uyarısıyla uyandırılan şahıs, aniden eline aldığı bıçakla Mazlum Akar’a saldırdı. Akar, vücudunun çeşitli bölgelerine aldığı çok sayıda bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede gelen sağlık ekipleri Mazlum Akar’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi.
Saldırgan Psikiyatri Kliniğinden Yeni Çıkmış
Alman polisi, saldırganın birkaç gün önce bir psikiyatri kliniğinden taburcu edildiğini açıkladı. Savcılık ise zanlının ruhsal durumu nedeniyle cezai ehliyetinin azalmış veya tamamen bulunmayabileceğini duyurdu. Saldırganın geçici olarak psikiyatri kliniğine yatırıldığı öğrenildi.
Cenazesi Bozova’ya Getirilecek
Hayatını kaybeden Mazlum Akar’ın cenazesinin önümüzdeki günlerde havayoluyla memleketi Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine getirileceği ve burada defnedileceği bildirildi.
Soruşturma Sürüyor
Olaya ilişkin başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.





