İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ortak çalışması ile birçok otoyol güzergahına aralıklı olarak radar yerleştirildiğini duyurdu.

Gelişmiş teknoloji ile donatılmış ve gece görüşüne sahip radarlar 24 saat kesintisiz çalışacak ve hız ihlali yapan otomobiller kayıt altına alınacak.

Teknolojinin daha aktif kullanılacağı yeni sistem ile birlikte kural ihlali yapan sürücüler cezadan kurtulamayacak. Özellikle ölümlü kazaların en büyük nedeni olan hız ihlali için önemli ölçüde çözüm olması hedefleniyor.

Bakan Ali Yerlikaya birçok otoyol güzergahına her 30 kilometrede bir sabit hız radarı yerleştirildiğini duyurdu. Vatandaşların kurallara uyması konusunda ise uyarılarda bulundu.

Kurban Bayramı hemen öncesi alınan bu radar önlem ve uyarılar ile birlikte bayramlarda yaşanan kaza sayısının en aza indirgenmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi