Şanlıurfa’da on bir ayın sultanı Ramazan’ın başlamasıyla birlikte vatandaşlar, ilk teravih namazını eda etmek üzere camilere akın etti. Akşam namazının kılınmasının ardından Eyyübiye ilçesinde bulunan tarihi Balıklıgöl yerleşkesine gelen çok sayıda vatandaş, burada manevi bir atmosferde bir araya geldi. Yerleşke içerisinde yer alan ve Hazreti İbrahim’in doğduğu rivayet edilen makam, ziyaretçilerin ilk uğrak noktası oldu. Ziyaretçiler bu kutsal kabul edilen alanda dualar ederek ibadetlerini yerine getirdi.

Ramazan’ın ilk akşamında yoğun bir ziyaretçi trafiğine sahne olan Balıklıgöl’de vatandaşlar, Hazreti İbrahim’in ateşe atıldığı yer olarak kabul edilen bölgede göldeki balıklara yem attı. Yatsı ezanının okunmasıyla birlikte yerleşke içerisindeki camilerde büyük bir hareketlilik yaşandı. Başta tarihi Dergah Camisi olmak üzere bölgedeki tüm camiler, teravih namazını kılmak isteyen cemaatle dolup taştı.

Namaz saatinin yaklaşmasıyla birlikte aileleriyle birlikte camilere gelen çocuklar da bu manevi iklime ortak oldu. Saf tutan cemaat, namaz boyunca büyük bir düzen içerisinde ibadetlerini gerçekleştirdi. Şanlıurfa’da Ramazan’ın ilk gününde yaşanan bu yoğunluk, özellikle camilerdeki doluluk oranıyla dikkat çekti.

Muhabir: İbrahim Çakmak