Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2026 yılı su ürünleri av yasağı öncesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. T

Düzenlenen toplantıda, 1380 sayılı Tebliğ kapsamında iç sulardaki su ürünleri kaynaklarını korumak, sürdürülebilir balıkçılığı teşvik etmek ve av yasakları konusunda vatandaşları bilgilendirmek olarak açıklandı.

Düzenlene toplantıya, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü, İlçe Tarım Müdürleri, İlçe Jandarma ve Emniyet personeli, belediye zabıta ekipleri ile baraj gölü kıyısındaki muhtarlar ve balıkçılar katıldı

Yetkililer, vatandaşların hem yasal düzenlemelere uyması hem de su ürünleri stoklarının korunması açısından bu tür bilgilendirme çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda;

“2026 Yılı Su Ürünleri Av Yasağı Öncesi Bilgilendirme Toplantısı

1380 Sayılı Tebliğ hükümleri kapsamında, iç sularda su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması ve av yasakları konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla toplantı düzenlenmiştir.

Toplantıya Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü, İlçe Tarım Müdürü, İlçe Jandarma Personeli, İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, Belediye zabıta birimleri, baraj gölüne kıyısı bulunan muhtarlar, su ürünleri avcılığı yapan balıkçılar katılım sağladı”

Muhabir: Hüseyin Özkan