Ticaret Bakanlığı’nın Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) listesi, güvenli olmadığı tespit edilen ürünleri kamuoyuna açıklamaya devam ediyor. Geçmişte çocuk oyuncaklarından okul kıyafetlerine kadar pek çok ürünün yer aldığı listeye son olarak Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş. tarafından piyasaya sunulan “Carrefour” markalı çamaşır suyu eklendi.

EMNİYET KAPAĞI EKSİKLİĞİ TEHLİKE OLUŞTURDU

Bakanlık, ürünün “dokunsal uyarı” ve “emniyetli kapatma düzeneği” taşımaması nedeniyle yaralanma, cilt yanığı ve göz hasarı tehlikesi oluşturduğunu belirtti. Bu durum, Ürün Güvenliğine İlişkin Hükümlere aykırılık olarak sınıflandırılarak toplatma sürecini tetikledi.

Bakanlıktan Sert Talimat Piyasada Bir Tane Bile Kalmayacak! (3)

“PİYASADA TEK ŞİŞE KALMAYACAK” TALİMATI

Karar uyarınca, söz konusu çamaşır suyu market raflarından ve depolardan tamamen geri çekilecek. Ürünün satışı durdurulacak ve halihazırda satışta bulunan tüm stoklar toplatılarak imha ya da uygun şekilde bertaraf edilecek.

BAKANLIK LİSTELERİ GÜNCEL TUTUYOR

Bakanlık yetkilileri, tüketicilerin GÜBİS üzerinden ürün güvenliği uyarılarını düzenli olarak takip etmelerini tavsiye ediyor. Listede zaman zaman ev eşyalarından oda kokularına kadar farklı kategorilerde ürünler görülebiliyor.

Bakanlıktan Sert Talimat Piyasada Bir Tane Bile Kalmayacak! (2)

Kaynak: Haber Merkezi