Tarım ve Orman Bakanlığı ile Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) iş birliğinde hayata geçirilen Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi, Malatya’da düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.
Tanıtım programına katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, projenin bölgedeki kırsal kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
Bakan Yumaklı, yaptığı açıklamada, “Bir havzayı güçlü kılan yalnızca doğal kaynakları değil, orada üreten insanıdır.” ifadelerini kullandı.
TEMEL AMAÇ ÜRETİCİLERİ GÜÇLENDİRMEK
Bakan Yumaklı, projenin temel amacının kırsalda yaşayan üreticileri güçlendirmek olduğunu vurguladı.
ŞANLIURFA DAHİL 6 İL KAPSAMDA
Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Elazığ ve Bingöl illerindeki 400 orman köyünde yaşayan yaklaşık 40 bin haneye ulaşılması hedefleniyor.

86 MİLYON AVROLUK HİBE VE KREDİ DESTEĞİ
Bakan Yumaklı, proje kapsamında başta kadınlar ve gençler olmak üzere kırsalda üretim yapan vatandaşlara yaklaşık 86 milyon avro tutarında hibe ve kredi desteği sağlanacağını açıkladı.
“HAYIRLI, UĞURLU OLSUN”
Projenin tanıtımının ardından değerlendirmede bulunan Bakan Yumaklı, “Bir havzayı güçlü kılan yalnızca doğal kaynakları değil, orada üreten insanıdır. Bakanlığımız ve Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu-IFAD iş birliğiyle başlattığımız Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi’nin tanıtımını Malatya’da gerçekleştirdik. Bu projeyle; Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ ve Bingöl’de 400 orman köyümüzde yaklaşık 40 bin hanemize ulaşacağız. Başta kadınlar ve gençlerimiz olmak üzere, kırsaldaki üreticilerimize yaklaşık 86 milyon avro hibe ve kredi desteği sağlayacağız. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.






