Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek yeni personel alımı için detaylar belli olmaya başladı. Bakan İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istihdam sürecinin başlayacağını duyurdu. Vatandaşlar ise hangi branşlardan alım yapılacağını, kaç kişinin görevlendirileceğini ve başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Bakanlık tarafından yapılacak personel alımında farklı kadrolara yer verilecek.
1.874 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPILACAK
Tarım ve Orman Bakanlığı, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere yeni personel alımı yapacağını duyurdu. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında gerçekleştirilecek alımla toplam 1.874 sözleşmeli personel istihdam edilecek.
BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?
Tarım ve Orman Bakanlığı bin 874 personel alımı için başvuru başlangıç ve bitiş tarihleri henüz açıklanmadı.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Adaylarda aranacak kesin genel şartlar henüz ilan edilmedi. Başvuru kılavuzunda aşağıdaki konuların açıklanması bekleniyor:
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki genel şartlar
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı
- Kamu haklarından mahrum bulunmama
- Görevin yapılmasına engel sağlık sorununun bulunmaması
- Erkek adaylar için askerlikle ilişik şartı
- İstenen öğrenim programından mezun olma
- Belirlenen KPSS puan türünden yeterli puana sahip olma
- Kesin şartlar resmi ilanla netleşecek.
HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?
Personel alımı kapsamında;
- 645 veteriner hekim
- 515 ziraat mühendisi
- 239 destek personeli
- 185 gıda mühendisi
- 73 koruma ve güvenlik görevlisi
- 60 büro personeli
- 49 su ürünleri mühendisi
- 45 harita (alan) mühendisi
- 23 gemi adamı,
- 13 avukat,
- 9 laborant,
- 7 biyolog,
- 6 balıkçılık teknolojisi mühendisi
- 5 kimyager istihdam edilecek.
“HAYIRLI OLSUN”
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, personel alımına ilişkin yaptığı paylaşımda, “Tarım ve Orman Bakanlığı ailemizi büyütmeye devam ediyoruz. Ülkemizin dört bir yanında üretime ve üreticiye hizmet edecek yeni çalışma arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.






