İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul Ataşehir’de trafikte tartıştığı bir kadın sürücüye hakaret ederek aracına zarar veren T.T. isimli şahıs emniyet ekiplerinde yakalanarak gözaltına alındı.
İstanbul Ataşehir’de trafikte tartıştığı bir kadın sürücüye hakaret ederek aracına zarar veren T.T. isimli şahıs’ın İstanbul emniyet ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alınarak, 180 bin TL idari para cezası Sürücü belgesini 60 gün süreyle geri alınacağı ve Aracını 60 gün süreyle trafikten men edileceğini duyurdu.
Ali Yerlikaya trafik güvenliğini hiçe sayan, trafikte “şehir eşkıyası” gibi davranan sürücüleri gördüğünüzde lütfen 112 acil çağrı merkezimize bildirmelerini söyledi.

“NEDİR BU ÖFKE, NEDİR BU ZORBACA HAREKETLER”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu paylaşımda şu sözleri sarf etti:
“İstanbul Ataşehir’de trafikte tartıştığı bir kadın sürücüye hakaret ederek, aracına zarar veren T.T. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Nedir bu öfke, nedir bu zorbaca hareketler Trafik, yalnızca taşıtların akışı değil; toplumun davranışlarının, değerlerinin ve birbirine duyduğu saygının da görünür olduğu kamusal bir alandır. Trafikte caydırıcılığı yalnızca ceza sistemi olarak değil, toplumda güvenli yaşam kültürünü inşa eden çok katmanlı bir mekanizma olarak görmek gerekir. İlk kez Yeni Trafik Kanunu Teklifine giren bu maddeye göre: Saldırı amacıyla araçtan inen ve yol kapatan sürücüye, 180 bin₺ idari para cezası uygulayacağız, Sürücü belgesini 60 gün süreyle geri alacağız ve Aracını 60 gün süreyle trafikten men edeceğiz. Trafik güvenliğini hiçe sayan, trafikte “şehir eşkıyası” gibi davranan sürücüleri gördüğünüzde lütfen 112 Acil Çağrı Merkezimize bildirin. “Biz Gereğini Yaparız”





